Aqua-activiteiten

We hebben een gevarieerd aqua-fitness programma voor ontspanning, inspanning en conditie. Bekijk de verschillende aqua-activiteiten in het zwembad de Helster.

Voor de volgende activiteiten moet u reserveren. Dit kan online. U kunt dan ook meteen betalen. De prijs is €6,50 per activiteit.

 • Aquabodyworkout
 • Aquabom
 • Aquajoggen
 • Zwangerschapszwemmen

Reserveren

Tijden van de aqua-activiteiten

Aqua actief plus

Tijdens deze activiteit worden er banen gezwommen met diverse materialen en slagen. Voor deze activiteit is wel enige zwemvaardigheid gewenst.

Tijd

Dinsdagochtend: 10:45 - 11:15 uur

Aquabodyworkout

Spierversterkende oefeningen waarbij u met beide voeten aan de grond blijft. 

Aquabodyworkout wordt gegeven in het ondiepe gedeelte van het wedstrijdbad (1.30m). Dit programma is veelzijdig waarbij u conditie en spierkracht opbouwt en/of verbetert. Deze activiteit is geschikt voor zowel de beginner als de gevorderde sporter. Voor deze activiteit graag reserveren.

Tijd

Dinsdag 19:45 - 20:15 uur

Aquabom

Afwisselend programma met aquajoggen, AquaRobics en steps.

Een afwisselend half uur gevuld met een combinatie van aquajoggen, AquaRobics en aquasteps op het ritme van de muziek. Door gebruik van diverse materialen wordt de belasting van uw spieren verhoogd en de conditie verbeterd. Bij deze activiteit is het wel enige zwemvaardigheid gewenst. Voor deze activiteit graag reserveren.

Tijd

Woensdag 20:30 - 21:00 uur

Aquajoggen

Lopen in diep water met wetbelt.

Aquajoggen wordt gegeven in het diepe bad dus enige zwemvaardigheid is gewenst. Een ideale vorm van sport voor zowel de recreant als de wedstrijdsporter. Aquajoggen is goed voor alle spieren en ledematen. Het is ook ideaal voor mensen die aan hun conditie willen werken. Iedereen kan in zijn eigen tempo trainen. Mensen die proberen af te vallen kunnen profiteren van deze intensieve looptraining. Het calorieverbruik ligt dan ook 40% hoger wanneer u in het water loopt. Deze vorm van sport wordt door artsen en fysiotherapeuten geadviseerd voor mensen met blessures. Voor deze activiteit graag reserveren.

Tijden

 • Maandagavond: 20:30 - 21:00 uur
 • Dinsdagmiddag: 13:30 - 14:00 uur
 • Woensdagochtend: 11:00 - 11:30 uur

Aquavitaal

Voor de actieve 50plusser!

Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk voor iedereen! Zeker ook voor de vijftigplusser. Bewegen in het warme water (29,5°C) van De Helster kost niet alleen energie, maar levert ook energie op. Juist voor vijftigplussers is bewegen in het water een goede bewegingsvorm.

Het programma bestaat uit verschillende oefeningen met diverse materialen in het halfdiepe water. Het is zo samengesteld dat iedereen mee kan doen. U kunt tijdens de oefeningen blijven staan.

Voor of na de les kunt u banen zwemmen of gebruik maken van het recreatiebad.

Tijden

Dinsdagmiddag: 14:15 - 14:45 uur

Vrijdagochtend:

 • 09:30 - 10:00 uur
 • 10:00 - 10:30 uur

Revalidatie Plus

De ideale activiteit om te herstellen of te revalideren. 

Deze activiteit is speciaal voor iedereen met een lage belastbaarheid die door een ziekte of na een revalidatie zijn of haar beweegpatroon wil verbeteren. De Helster heeft speciaal voor deze groep een gevarieerd programma opgezet met oefeningen onder het motto 'alles mag, niets moet'.

Onder begeleiding doet u een halfuur oefeningen in borstdiep water. Ook als u niet kunt zwemmen, kan u meedoen. Na afloop is er gelegenheid om te zwemmen en/of na te genieten in het recreatiebad. Ook partners/begeleiders zijn welkom. Wij adviseren u wel om vooraf te overleggen met uw specialist of huisarts of deelname aan de activiteit gewenst is.

Tijd

Dinsdag: 13:45 - 14:15 uur

Aquaspirit

Ideale activiteit voor de actieve banenzwemmer. 

Tijdens Aquaspirit worden er banen gezwommen onder begeleiding om uw conditie en uw zwemvaardigheid te verbeteren. Alle zwemslagen komen aan bod. Voor deze activiteit is dus wel enige zwemvaardigheid gewenst. Tijdens deze activiteit wordt gemiddeld 1 km (40 banen) gezwommen.

Tijd

Maandag 21:15 - 21:45 uur

Baby-peuterzwemmen

Samen met papa of mama genieten van het water.

Het ondiepe bad is gevuld met warm water dat 30 graden is. Onder begeleiding van een zweminstructrice worden allerlei spelletjes gedaan. Spelenderwijs leren de kleintjes daardoor om te gaan met het water. Samen met papa of mama genieten de kleintjes zichtbaar van het warme water en bewegen met veel plezier. Lekker met je handjes spatten op het water, springen vanaf de kant in de armen van papa of mama! Kinderen krijgen er nooit genoeg van.

Groepen

In de Helster zijn de kinderen onderverdeeld in verschillende groepen:

 • Van 6 maanden tot 1,5 jaar
 • Van 1,5 tot 2 jaar
 • Van 2 tot 3 jaar
 • Van 3 tot 4 jaar

Tijden

Dinsdag en woensdag

 • 09:00 - 09:30 van 6 tot 1,5 jaar
 • 09:30 - 10:00 van 1,5 tot 2 jaar
 • 10:00 - 10:30 van 2 tot 3 jaar
 • 10:30 - 11:00 van 3 tot 4 jaar

Meer weten?

Bel even of kom een keer kijken, u bent van harte welkom. 

Teddybeerdiploma

Alle oefeningen worden aangepast aan de ontwikkelingsfase van het kind. Langzaamaan leren we de kinderen zich vrij te bewegen en zichzelf te redden in het water. En wie weet halen ze dan ook nog het Teddybeerdiploma brons, zilver en goud!

Vrijkaartje

Stuur ons een geboortekaartje, dan ontvangt u van ons een vrijkaartje voor het baby- en peuterzwemmen!

Verschillende activiteiten

Ieder jaar organiseert het baby- peuterteam verschillende activiteiten voor de kleintjes. Afhankelijk van het jaargetijde komen de "hulp pietjes" naar het zwembad, vieren we carnaval of is het Jip en Janneke feest. Natuurlijk komen de papa's en de mama's ook verkleed naar het zwembad.

Zwangerschapszwemmen

Lekker bewegen zonder zwaar te zijn. Zwemmen is dé sport om in conditie te blijven tijdens de zwangerschap en is een ideale aanvulling op de zwangerschapsgymnastiek. Dankzij de opwaartse druk van het water voelt u zich veel lichter dan op het droge.

Zwemmen is een van de weinige sporten die u uw gehele zwangerschap door kunt beoefenen. Bewegen in water stimuleert en ondersteunt de lichaamsfuncties die zowel voor moeder als kind van belang zijn. Ook heeft het zwemmen tijdens de zwangerschap een positieve invloed op rugklachten.

Ontspannings- en ademhalingsoefeningen staan centraal bij het zwangerschapszwemmen. Probeert u het eens en ondervindt hoe ontspannend de oefeningen in het warme water (30°C) werken. Voor deze activiteit graag reserveren.

Vrijkaartje

We vinden het leuk om een geboortekaartje te ontvangen. U ontvangt dan een gratis uitnodiging voor het baby- en peuterzwemmen. Om na de bevalling uw figuur weer te corrigeren adviseren wij u deel te nemen aan onze aquafitness activiteiten. Hier wordt uw conditie weer op peil gebracht en komen spierversterkende oefeningen aan bod.

Tijd

Maandagavond van 20:30 - 21:00 uur