Zomercursus wordt dit jaar 2022 niet opgestart

Hier vindt u informatie over o.a. de startdatum en de tarieven van de Zomercursus.

 

Zwembad De Helster geeft zwemlessen volgens de regels van het Nationale A-diploma . Tijdens de zomercursus krijgen de kinderen vier uur zwemles per dag, afgewisseld met regelmatig een korte pauze. Als het goed gaat, heeft uw zoon of dochter aan het eind van de zomercursus het A diploma op zak. Mocht dit niet lukken, dan kan uw kind na de vakantie direct en zonder extra kosten meedoen met de normale zwemlessen. De snelcursus voor het A diploma is voor kinderen die minimaal vijf jaar oud zijn.

Aanmelden

Aanmelden kan op de Zwemscore
De kosten zijn € 550,25.
Heeft uw kind een Gelrepas in 2020 dan is deze ook inzetbaar voor de zomercursus, tenzij deze al gebruikt is voor een andere sport (maximaal € 225,00).

Testdagen

De kinderen moeten de onderstaande onderdelen beheersen om het gewenste resultaat te bereiken. Alle kinderen die op de wachtlijst voor de zomercursus staan, worden getest op de onderstaande vaardigheden:

• springen van de kant in borstdiepwater zonder drijfmiddelen
• een voorwerp van de bodem pakken in borstdiep water
• drijven op de buik met gezicht in het water
• drijven op de rug
• voortbewegen op buik en rug met flipperbeweging.

Toch nog even oefenen!

Op vrijdagmiddag van 13.30-15.00 uur, zaterdagmiddag van 14.00-16.00 uur en zondagmiddag van 13.30-16.00 uur is er alle gelegenheid om te oefenen. De zwemlesmaterialen mogen op deze drie middagen, behalve in de vakanties, gebruikt worden om te oefenen. De zwemonderwijzers geven graag de nodige tips.